Kjøresamling Flatner 24/9 2016 og Nye Urban Roos Vandrepokal

 

ender flatner kjøresamling kopiera

Velkommen til tradisjonell kjøring.

Er du interessert i å kjøre med hest? Er du interessert i eldre tiders kjørekultur? Synes du det er moro å sette sammen en ekvipasje der hest, vogn, seletøy og antrekk harmonerer? Vil du gjerne dra ut og møte andre med samme interesse? Hvis svaret er ja på disse spørsmålene er tradisjonell kjøring absolutt noe for deg.

Foreningen til kjørehestens fremme (FKF) har stilt seg i spissen for å dra i gang denne kjøreformen i Norge. Den skiller seg fra moderne kjørekonkurranser ved at kulturaspektet er det fremtredende. Man kjører med tradisjonelle seler og kjøretøy, samtidig som antrekk og stil skal stemme så godt som mulig med det tidsbilde man søker å presentere. Det er viktig å understreke at det her ikke bare dreier seg om «finvogner». Her er man velkommen med alt fra landauer til arbeidsvogn, bare utstyret er helt, rent og funksjonelt. Samtidig skal kusk, medhjelper og eventuelle passasjerer være antrukket slik det sømmer seg til vedkommende vogn.

Hvis noen er usikre på valg av vogn, sele, utstyr og klær så er det blitt satt sammen et kompendium med gode råd. Dette koster 60 kr og kan rekvireres fra Bjørn Høie, tel 911 18 388 eller vognhus@online.no

Det er imidlertid ikke bare utseendet som teller, – hestene og vognene skal også kunne brukes. Derfor har kjøredagen, i tillegg til ren presentasjon og stilbedømmelse, også en landeveisetappe (6-8 km) på idealtid og en ferdighetskjøring med porter markert av plastkjegler og stilbedømmelse. Den seirende ekvipasjen skal således være korrekt utstyrt og antrukket, kunne vise gode gangarter langs landeveien og være smidig og styrbar.

For å få flere med i denne type kjøring tilbyr vi også en rekrutteringsklasse med vesentlig enklere utstyrskrav. Her kan man stille med moderne vogner, f. eks. roadcart eller maratonvogn med nåtids klær som passer til en hyggelig søndagstur. Husk at kusken skal ha pisk, hodeplagg og hansker. Vi håper at disse kuskene skal bli inspirert til å satse videre med tradisjonelt utstyr.

Vel møtt 24. september!

Trykk her for: Reglement for tradisjonell kjøring 

 

Vinner 2015

Line Bjørkvold med Frikk (Nordlandshest)

line 2


 URBAN ROOS VANDREPOKAL

For tredje gang skal nye Urban Roos Vandrepokal i sølv deles ut for beste sits, tømføring og bruk av hjelperne ved FKF’s kjøring på Flatner i Nannestad. Pokalen kan vinnes om du har møkkakjerre med sete eller landauer og firspann. Thor Juveth er svært interessert i all historikk og hvilke andre ekvipasjer som har vunnet pokalen siden den ble delt ut for første gang NM 1997. Den skulle vinnes tre ganger for å bli til odel og eie. Pokalen skulle etter de gamle statuttene bedømmes i presisjonskjøring og deles ut ved Norgesmesterskapet i kjøring. Send en e-post til fkf@kuskethor. no om du vet noe om den forrige pokalen og dens endelikt. Den nye pokalen veier ca. 400 gram og er 24 cm. høy, akkurat som den gamle.

Rigmor H. Knutsen med Duke tok første napp i Pokalen på Bygdø 21/9 2014 og den er nå gravert med hennes navn.

Bygdoy-21.9-004

 Cathrine Sandvik med Mr. Knekt tok sitt første napp på Flatner 26/9 2015

Cathrine 2 5

De tre beste ekvipasjene får diplom undertegnet av dommerne og formannen i Foreningen til Kjørehestens Fremme.

urban-pokal-15-kopia

Reglementet og kriteriet for bedømmelsen finner du på vår side www.kjorehest.no under fanen kjørereglement.

Legg igjen en kommentar