In memoriam Arne Henriksen.


Vår gamle venn og FKFer Arne Henriksen døde 27. september, 83 år gammel. Arne var av den type menneske der personlighet, raushet og ikke minst humor fylte ethvert rom og forum han befant seg i. Arne var med fra begynnelsen da Olaf Nyby dro i gang FKF i 1981. Hans kone Bjørg drev Enden ponnistall ved Skedsmokorset med høykvalitets New Forestoppdrett, og der fant glassmesteren fra Lillestrøm sin rolle som aktiv medarbeider og den som styrte det som hadde med hestekjøring å gjøre. Han ble en naturlig og viktig del av det meget aktive kjøremiljøet rundt Sørum fritidsgård og arrangerte og deltok i kurs og kjørestevner, først med New Forestponnien Rosita, senere med sportsponnien Lord Pampas og etter hvert det fine fuksparet med kaldblodstravere. Da FKF startet sine årlige sommerkurs på Starum var han entusiastisk deltager. Hans faste kommentar ved ankomst: -Dette er julekvelden og 17. mai på en gang! Hans smittende humør var flettet sammen med dyp og alvorlig interesse for hest generelt og kjøring spesielt. Der var han på linje med vår legendariske instruktør Urban Roos som ble hans gode venn. Filosofien var enkel og klar: -en glad hest i eftergift! Det sosiale samværet var viktig på FKFs kurs og samlinger, og der var Arne en av de gladeste og mest utholdende. Han var det naturlige midtpunkt med sitt gode humør og kommentarer med snert. Gjennom årene i FKF nedla han et betydelig arbeid i foreningens styre og stell.Under OL i 1994 skulle Lillehammer være tilnærmet bilfri. Landet rundt ble det holdt kurs som ledet opp mot godkjenning for aktuelle hesteekvipasjer og Arne ble benyttet som instruktør. Mange av kuskene gikk inn i lokale kjørelag for oppdragskjøring, og Arne ble drivkraften i Akershuskuskene. Et skille kom da Norsk Rytterforbund krevde å få overta kjøring som konkurransesport. De mest konkurranseinteresserte, blant dem Arne, ble med i det nye stevneregimet via rideklubber og forbund. Der utviklet Arne seg til en formidabel kraft, både som deltager, administrator, trener og etter hvert en meget benyttet banebygger. Høydepunktet må ha vært da han og Trond Ryan, som de første i kjøresportens historie, deltok i parklassen i VM i USA i 1993. Sine siste år tilbrakte Arne med Bjørg og familien rundt seg på Østre Mørdre i Nes på Romerike. Der var Arne en meget aktiv pensjonist som spilte trekkspill og regelmessig trente sin kjøreponni og deltok i stevner helt til pandemien satte stopp. Vi i FKF vil huske Arne Henriksen med dyp takknemlighet for hva han var som menneske, venn og hestekar.

Vi lyser fred over Arnes minne.

For FKF, Per Ivar Langhelle

Arne med sitt flotte par Gullgutten og Trollgutten

Det var et velkjørt og vakkert par dette Arne, trivelig og minnerikt å se de igjen. En siste hilsen fra Thor.

Norge med 2 par til VM i kjøring, presenterer seg på Bjerke Travbane. Dette VM ble aviklet i USA 1993. Alle hestene er kaldblods travere. Trond Ryan med Jerkpilen og Sandro forspent for presisjon. Arne Henriksen med Gullgutten og Trollgutten forspent for maraton.