Jørgen Larsen

En nestor i norsk kjøresport har gått bort.

Jørgen Larsen var med fra FKF ble startet i 1981 og bidro sterkt til å prege foreningen og kjøresporten. Erik Mangerud, leder på Sørum fritidsgård i Lillestrøm og major Ola Haugen på Starum dro i gang FKFs første kurs på Starum i 1983. Jørgen var allerede aktiv i hestemiljøet på Sørum og ble en viktig støttespiller og aktiv kusk.

Jørgen var født i 1945 på Fyn og hadde allsidig hestebakgrunn. Han var født og oppvokst på gård med hest. Etter avvikling av hesteholdet på gården i 1955 var han ikke rådløs og fant muligheter på nabogården og en traverstall. I 1966 flyttet han til Norge, hvor han jobbet på gård og etter hvert slo seg ned med familien på en liten gård i Fet. Her drev han oppdrett av Welshponnier, senere hadde han kaldblodstraver og dansk varmblod. Med paret Jubilee og Gavial var han en flittig deltager på kjørestevner. I de senere årene ble det avl av Shetlandsponnier, der blant annet den kårede hingsten Tangens Montanus ble mye kjørt i enbet og par.

I det sivile liv var også Jørgen «vognmann» som danskene fremdeles sier, altså lastebileier, med fast kjøring for Linjegods og senere Schenker.

Rytterforbundet krevde å få overta kjøresporten i Norge på 90-tallet og de fra FKF som var mest innstilt på konkurransedelen fulgte med inn i det nye systemet. Jørgen søkte seg til kurs i Sverige og Danmark og ble sammen med Arne Henriksen en av de svært aktive og mest benyttede som dommer og banebygger, bare oppdragene ikke kolliderte med elgjakta. Den var hellig.

I de senere år var Jørgen igjen villig til å ta et tak for FKF og ble med i styret. Nå var det tradisjonell kjøring det dreide seg om og også her var han en utmerket medarbeider og banebygger.

Imidlertid var han helt klar på at vi ikke måtte støte noen fra oss med overdrevne krav til autentisk og tradisjonelt utstyr. Således insisterte han på at vi måtte tilby rekrutterings- eller åpne klasser, slik at inngangsbilletten til tradisjonell kjøring skulle bli overkommelig for flere.

Vi er takknemlige for Jørgens store innsats for FKF og kjøresporten og sender våre tanker til Ulla og Magnus.

For FKF,

Per Ivar Langhelle