Medlemsmøte Fossesholm Herregård.

FKF i tunet på Fossesholm Herregård

Onsdag kveld var nesten halvparten av foreningens medlemmer samlet til medlemsmøte på Fossesholm Herregård. Vi begynte kvelden med en times
omvisning i hovedhuset. Med sine 50 meter er det Norges nest lengste bolighus i tre etter Stiftsgården i Trondheim. Her var mye spennende historie og noen utsøkte stykker håndtrykket tapet fra gårdens storhetstid på 1700-tallet.
I låven på Fossesholm er det laget til mer moderne lokaler der vi fikk en enkel bevertning samtidig med et foredrag av vårt æresmedlem Bjørn Høie. I januar i fjor var han invitert til et symposium holdt av The Carriage Association of America, der han holdt et foredrag om norske kjøretøy og kjøretradisjoner. Symposiet ble holdt i Colonial Williamsburg i Virginia, et kjempestort friluftsmuseum med levendegjøring av tidlig amerikansk historie. Sammen med en gruppe danske venner benyttet han anledningen til å gjøre en rundreise til vognsamlere og ikke minst besøke vognmakere hos Amishfolket. Denne kvelden fikk vi høre om selve turen i ord og bilder. Dette ga mersmak og vi håper Bjørn vil komme tilbake ved en senere anledning og gi oss det samme foredraget som han holdt på symposiumet.

Tekst: Line Harang

 

Bjørn Høie

Noen lysbilder fra Bjørn sitt foredrag:

Tidlig buggy

Tidlige travkjøringer med to og firehjulinger i USA

Vognmaker verksted

Stafferinger

Vil du se flere bilder fra foredraget, klikk her: Lysbilder.

Jenta var vakker og gutten var nyskodd!